michel4

Zover ik me kan herinneren, heeft muziek een centrale rol gespeeld in mijn leven. Al vanaf mijn 7de jaar loop ik mee in Showband Antonius; eerst als slagwerker, later als trombonist. Pas op mijn 12e ben ik lessen gaan volgen op de muziekschool in Brunssum: piano, elektronisch orgel en slagwerk. Tijdens de middelbare school werd duidelijk dat ik professioneel verder wilde in de muziek en dus deed ik toelating aan het Conservatorium te Maastricht. Hier studeerde ik schoolmuziek, orthopedagogische muziek en elektronische toetsinstrumenten met als bijvak trombone. Tijdens mijn conservatoriumstudie ben ik begonnen met instructie aan drumfanfares. In deze periode ben ik ook arrangementen en composities hiervoor gaan schrijven, simpelweg omdat de gevraagde muziek niet beschikbaar was bij de reguliere uitgeverijen.

Na het conservatorium ben ik geruime tijd actief geweest als muziekdocent op verschillende muziekscholen en middelbare scholen. Daarnaast volgde ik in de avonduren nog een PABO studie. In deze periode ben ik ook mijn bedrijf Music Design begonnen met als eerste doel het op maat arrangeren. Ondertussen vallen zo’n beetje alle muzikale activiteiten onder dit bedrijf, zoals: het schrijven van arrangementen, het geven van workshops en gastdirecties, choreografieën, marsparades en ook tv- studio en productioneel werk.

Naast dit alles ben ik werkzaam in de André Rieu Studio’s in Maastricht als muziekcoördinator. Verder heb ik vrij recent nog HAFABRA directie gestudeerd bij Dominique Schreurs en trombone lichte muziek bij Jack Coenen.

Waarschijnlijk mag ik me dan ook tot één van de gelukkigen noemen die van zijn hobby zijn vak heeft gemaakt.

Met muzikale groet,
Michèl Smeets

Wat wij doen

Wilt u meer weten over de diensten en werkzaamheden van Music Design Brunssum en wat wij allemaal doen?

Close
Go top